Recept/lchf/knacke
Nannahs knäckebröd
Ett supergott knäckebröd som är väldigt uppskattat till stora som små.
Har ändrat om lite i receptet, men är ni sugna på originalreceptet så finner ni det här nedan!
32 bitar
1,2 kolhydrater per styck.
200 g solrosfrö
100 g krossade linfrön
50 g kruskakli
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk rosmarin
5 dl vatten
Salt och rosmarin strös över degarna, gärna flingsalt!
Rör samman alla torra ingredienser och häll på vattnet, rör om och låt svälla i ca 10 minuter.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och smörj in papprena med olja.
Bred ut smeten på båda plåtarna, dela varje deg i 16 bitar med tex en pizzaslicer.
Salta över degarna och strö rosmarin över.
In i ugnen på 160 g, varmluftsugn (båda plåtarna) i 1 timme, 10 minuter.
Byt plats på plåtarna 2 ggr under tiden, 23 min x 3
Förvara torrt i rumstemperatur!
Receptet fann jag på 56 kilo ett gott liv
Tack Åse!
Orginalreceptet kan du hitta på forumet Lav Karb Norge