Recept/lchf/knacke

Nannahs knäckebröd

Ett supergott knäckebröd som är väldigt uppskattat till stora som små.
Har ändrat om lite i receptet, men är ni sugna på originalreceptet så finner ni det här nedan!

32 bitar
1,2 kolhydrater per styck.

200 g solrosfrö
100  g krossade linfrön
50 g kruskakli
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk rosmarin
5 dl vatten

Salt och rosmarin strös över degarna, gärna flingsalt!

Rör samman alla torra ingredienser och häll på vattnet, rör om och låt svälla i ca 10 minuter.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och smörj in papprena med olja.
Bred ut smeten på båda plåtarna, dela varje deg i 16 bitar med tex en pizzaslicer.
Salta över degarna och strö rosmarin över.
In i ugnen på 160 g, varmluftsugn (båda plåtarna) i 1 timme, 10 minuter.
Byt plats på plåtarna 2 ggr under tiden, 23 min x 3

Förvara torrt i rumstemperatur!

 

Receptet fann jag på 56 kilo ett gott liv
Tack Åse!

Orginalreceptet kan du hitta på forumet Lav Karb Norge

 

Tillbaka till föregående sida


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.